0
0

المنت به زبان ساده

394 بازدید
المنت اسپرسو ماشین

ورود المنت به دستگاه های اسپرسو ساز منجر به تولد دستگاه های تک جوشانه ی گرمایش از داخل یا همان المنت دار شد.این تغییر بسیار جزئی نسبت به نسل قبل از خود یعنی گاز سوز هاف سیر پیشرفت دستگاه های اسپرسو ساز صنعتی را سرعت بخشید. با ورود برق به این دستگاه ها روند رشد تکنولوژی آغاز گردید و این دستگاه ها عملا پایه و مبنای ساخت دستگاه های اسپرسو ساز صنعتی تا به امروز گردیدند.

همانطور که مشخص شد منبع تامین گرما در این دستگاه ها یک المنت حرارتی در داخل بویلر است. المنت در اصل یک سیم دارای مقاومت است که با عبور جریان الکتریسیته گرم میشود. مبدل انرژی الکتریکی به گرمایی علمی ترین تعریفی است که میتوان در مورد المنت ارائه داد. اما چرا شکل ظاهری المنت دستگاه اسپرسو ساز شبیه به سیم نیست. در واقع آنچه از شکل ظاهری المنت میبینیم پوششی از جنس مس و یا استیل (عموما مس) است. داخل این غلاف مسی سیمی فنر مانند که با لایه ی سرامیکی و عموما از جنس اکسید منیزیوم پوشانده شده است می باشد. سیم فنر مانند آلیاژی از نیکل و کروم است که در اثر گرم شدن نسبت به خوردگی مقاوم می شود و سرامیک نیز به عنوان عایق الکتریکی از انتقال جریان الکتریسیته به آب جلوگیری می کند چرا که المنت های دستگاه های اسپرسو ساز صنعتی عموما بوسیله ی برق متناوب 220 ولت کار میکنند.

المنت گرمایشی یک دستگاه اسپرسو ساز صنعتی از جنس مس

المنت مستقیما با آب داخل بویلر در ارتباط است. لزوم تماس مستقیم المنت و آب دلیل علمی دارد. میدانیم بخش عظیمی از بویلر ها وظیفه تامین بخار را دارند. یعنی نیمی از آن ها آب و نیمی دیگر بخار است. در بویلر ها همیشه محل قرار گیری المنت به گونه ای طراحی شده است که کاملا در آب مستغرق باشد. المنت در صورت خروج از آب به احتمال بسیار زیاد خواهد سوخت. بالا رفتن بیش از حد دما در زمان بسیار کوتاه باعث بروز این اتفاق می شود. تحمل دمای مس نسبت به بسیاری فلزات و آلیاژها کمتر است و بالا رفتن دما در آن میتواند باعث ایجاد پارگی در لفاف مسی، از هم گسیختگی سرامیک و پس از آن انتقال جریان الکتریسیته به آب شود. اگر روند افزایش دما ادامه پیدا کند سیم نیکروم (آلیاژنیکل و کروم) نیز پاره شده و المنت از کار خواهد افتاد. شاید بتوان با قطعیت گفت که بزرگترین اشکال سیستم های المنتی خطر برق گرفتگی ست. لازم است به وسیله ی چند راهکار، از سوختگی المنت جلوگیری کرد و به صورت همزمان از خطرات ناشی از برق گرفتی بعد از سوختگی المنت نیز در امان ماند.

بدنه خارجی المنت می تواند از جنس مس و یا استیل باشه که در مجاورت با آب خوراکی موجب آلودگی آب نشود.

نمای داخلی المنت عکس برداری شده توسط اشعه ایکس، قسمت فنر مانند وظیفه ایجاد گرمایش را دارد و قسمت استوانه ای اتصال برق ورودی را برقرار می سازد.

طبق اطلاعات فوق لازم است جهت محافظت از المنت و خطر برق گرفتگی اقداماتی صورت گیرد. اولین راهکاری که در این دستگاه ها به خدمت گرفته می شود، راهکاری جهت جلوگیری از بالا رفتن دمای المنت است. در طراحی مجموعه یک المنت یک لوله ی یک سر بسته دقیقا در مجاورت با یک یا چند شاخه از المنت ها در نظر گرفته می شود. سر بسته ی این لوله به سمت داخل بویلر و سر باز آن خارج از بویلر قرار دارد. جنس این لوله نیز معمولا از جنس غلاف خارجی المنت انتخاب می شود به گونه ای که با نگاهی اجمالی به مجموعه ی المنت این لوله نیز شبیه به یکی از شاخه های المنت به نظر می رسد. از سمت خارج از بویلر پراب[1] یک ترموستات به این لوله وارد می شود تا بتواند دمای شاخه های المنت را کنترل کند. این ترموستات مانند یک فیوز حرارتی عمل خواهد کرد. زمانی که دمای المنت از 170 درجه سانتیگراد بالاتر رود جریان برق ورودی به المنت را قطع می کند. ترموستات استفاده شده در دستگاه های اسپرسو ساز از نوع نیمه اتوماتیک انتخاب می شوند. قطع جریان برق در دماهای بالاتر از 170 درجه کاملا اتوماتیک صورت میگیرد اما ترموستات برای بازگشت به حالت اولیه خود نیاز به اعمال نیرو دارد. این ترموستات ها دارای یک کلید هستند (که معمولا به رنگ قرمز است) که برای راه اندازی مجدد آن باید توسط کارشناس تعمیرات فشرده شود و ترموستات به حالت اولیه خود باز گردد. انتخاب این نوع از ترموستات ها حساسیت موضوع را نشان می دهد. در فصول آتی بخش مجزایی برای ترموستات در نظر گرفته شده است.

محفظه ی قرار گیری پراب ترموستات که به داخل بویلر راه ندارد و عموما در نزدیک ترین فاصله از شاخه های المنت قرار می گیرد

1- پراب (حسگر)

2- کلید ریست (بازگشت به حالت اول)

برای در امان ماندن از خطر برق گرفتگی ناشی از سوختگی المنت نیز تجهیزاتی ساخته شده است. کلید محافظ جان یکی از پرکاربرد ترین آنهاست. محل قرار گیری کلید محافظ جان خارج از دستگاه و سر راه برق ورودی دستگاه اسپرسو ساز است.

کلید محافظ جان جهت جلوگیری از برق گرفتگی کاربر


[1] حسگر یا سنسور

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://tamamtech.ir/?p=1375
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
بهادر جعفری
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد المنت به زبان ساده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.