هد کروپ تجهیزی ست که آب آماده شده برای عصاره گیری را بر روی سابه ی قهوه پخش می کند. محلی ست در دستگاه اسپرسو ساز که اتفاق اصلی یعنی عصاره گیری از قهوه در آن بوقوع می پیوندد. آبی که گرم شده و دارای فشار است پشت هد کروپ انتظار باز شدن مسیر را میکشد تا از روی ذرات قهوه رد شده و طی واکنش های شیمیایی و فیزیکی عصاره ی قهوه را بسازد.
بحث روز دستگاه ای اسپرسو ساز، تکنولوژی هد کروپ است. نحوه گرمایش، نحوه تامین آب عصاره گیری، پری اینفیوژن و تنظیم فشار از مباحث روز مرتبط با هد کروپ است
هد کروپ نیز همانند بویلر دارای اجزا وابسته ی زیادی است. اجزایی که وظیفه ی قطعه و وصل جریان آب، پخش یکدست آب بر روی قهوه، گرمایش و حتی ایجاد فشار را دارند. از نظر فیزیکی لازم است هد کروپ توانایی الحاق شدن فیلتر قهوه را داشته باشد. جایی که بتوان در آن ذرات آسیاب شده قهوه را ریخت و به هد کروپ متصل کرد تا در آن آب دارای فشار گردد و بتواند روند عصاره گیری را شروع کند.
برش مقطعیِ یکی از متداول ترین و پرطرفدارترین انواع هد کروپ نوع E61 است که توسط شرکت فائما در سال 1961 ابداع شد
هد کروپ معمولا در قسمت های فوقانی دستگاه قرار دارد. قطعه ای که یک سر آن از دستگاه بیرون است تا اپراتور بتواند فیلتر پر از قهوه آسیاب شده را روی آن ببندد و آماده عصاره گیری کند.
پرتافیلتر، فیلتر قابل جدا سازی که برای هر بار تهیه ی یک فنجان اسپرسو از قهوه آسیاب شده پر میشود
در یک کلام بخش مهمی از تکنولوژی های به کار رفته در هد کروپ ها، تفاوت اساسی دستکاه های قهوه ساز را مشخص میکند. در مقالات آتی به بررسی عمیق تر این قطعه کاربردی و پر تعمیر خواهیم پرداخت.
به طور کلی هد کروپ ها از دو منظر نحوه ی دم آوری و نحوه ی گرمایش به اقسام مختلفی طبقه بندی می شوند
درود برشما
خیلی عالی وساده توضیح دادید ممنون
1
ممنون از توجه شما
لایک